ČELADA GREX G9.2 KINETIC N-COM - 5 MAT

GREX G9.2 OFFSET N-COM - 13

Novo 2022 Sale GREX G9.2 OFFSET N-COM - 13
Proizvajalec: GREX
Šifra izdelka: GREX G9.2 OFFSET N-COM - 13
Razpoložljivost: Pošlji povpraševanje
249,99 € 224,99 €
Količina: V košarico

MOTORISTIČNA ČELADA GREX 9.2 OFFSET N-COM 

NOVO 2022 - ŽE KMALU PRI VAŠEM NAJLJUBŠEM PRODAJALCU! *** SPREJEMAMO PREDNAROČILA ***

KONSTRUKCIJA

G9-2 - konstrukcija.jpg

Zunanja školjka je strojno odlita po Nolanovi tehnologiji na zahtevnih orodjih iz namensko razvitega polikarbonata Lexan EXL. Ta polikarbonat sodi v visoki razred, zato omogoča doseganje prefinjenih oblik in dovoljuje znotraj proizvodnega procesa barvanje površine. Tako zagotavljamo odlično razmerje med kakovostjo, ceno in zmogljivostmi čelad. Lexan EXL je za 100 % bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS.

Rahlo naprej potegnjen predbradni pas dvižnega dela ponuja veliko prostora pred usti. To je všeč motoristom, ki želijo večji občutek prostornosti. Gibka silikonska tesnila pa zagotavljajo učinkovito tesnjenje med elementi in preprečujejo, da bi v čelado moteče pihalo. Odprt vizir se pri dviganju obraznega dela samodejno zapre. Sredinsko postavljen (rdeč) gumb za sproščanje zaklepa obraznega dela preprečuje naključno odpenjanje in zagotavlja maksimalno stopnjo zaščito. Z lahkoto se ga doseže z obema rokama.

N90-2 CLASSIC N-COM P- brez logota.jpgNotranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

G9.2 se ponaša s kombinirano homologacijo tipa P/J, ki pove, da je čelada testirana kot integralno zaprta in kot odprta jet. Ta tip homologacije dovoljuje vožnjo tudi z odprtim (dvignjenim) predbradnim delom, predbradni del pa nudi vso potrebno zaščito, ki je sicer zahtevana za integralno zaprte čelade. Zato varnost ni vprašljiva.

PREZRAČEVANJE

Skozi prezračevalnik v predbradnem delu vstopa v čelado svež zrak, ki je usmerjen na notranjo površino vizirja, zato ne vzbuja občutka prepiha in ne suši oči. Šoba na vrhu čelade zajema svež zrak, difuzor na temenu pa s pomočjo venturijevega efekta učinkovito izsesava ogreti zrak iz čelade, kar zagotavlja bogat pretok svežega zraka, brez neprijetnega lokalnega hlajenja. V notranjo školjko so vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

G9-2 - prezračevanje.jpg

OBLAZINJENJE

Oblazinjenje je snemljivo in pralno. Oblikovano je rahlo tridimenzionalno in je izdelano iz penastega blaga z mrežico, da lahko zrak kroži in da se znoj hitreje suši. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene pa je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila.

G9-2 - oblazinjenje.jpg

VIZIR

Za varno vožnjo je poglavitno dobro videti svet, zato je vizir optično popolno oblikovan. Je odporen proti praskam in je pripravljen za uporabo Pinlock vložka proti megljenju (opcija za doplačilo). Gibka tesnila zagotavljajo dobro tesnjenje, vizir pa je možno sneti brez orodja, kar je dobrodošlo ob resnejšem čiščenju čelade.

G9-2 - vizir.jpg

PINLOCK PROTI MEGLJENJU (opcija za doplačilo)

Vizir je pred-pripravljen za uporabo Pinlock vložka s silikonsko obrobo (opcija za doplačilo), ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja in preverjeno deluje tudi v najbolj ogabnem vremenu. Zaradi edinstvene poti odpiranja vizirja ploščica proti megljenju vizirja Pinlock pokrije celotno vidno polje. Vložki s silikonsko obrobo se lepše prilegajo k vizirju in zahtevajo manj nege in vzdrževanja. Silikonska obroba dodatno skrbi, da se vlaga ne zaleze med vizir in vložek.

SONČNA ZASLONKA

Sončna zaslonka, ki nadomešča sončna očala, je vgrajena v notranjost čelade za vizirjem. Izdelana je iz zeleno obarvanega Lexana, optične kakovosti. Odporna je na megljenje in praske ter nudi UV zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (enako, kot najbolj kakovostna sončna očala). Spuščamo in dvigamo jo z drsnikom, ki je z zunanje leve strani neštrleče vtisnjen v školjko čelade in ga zlahka otipate v rokavicah.

VPS.jpg

PODBRADNI PAS

Podbradni pas je opremljen z avtomatsko zaponko Microlock, ki zaradi zobatega jezička omogoča izjemno natančno, mikrometrsko nastavljanje zapenjanja.

MICROLOCK.jpg

DODATKI

Na čelado je mogoče namestiti protivetrno zaslonko pod brado (opcija za doplačilo). Deluje zoper prepih in usmerja izdihani zrak, kar pripomore še k boljšemu počutju v čeladi.

protivetrna-zaslonka.jpg

 

SISTEMI ZA KOMUNICIRANJE

Čelada GREX G9.2 je pripravljena za uporabo komunikacijskega sistema N-Com.

Sistem N-Com se popolno prilega Nolanovim čeladam: vgradnja je preprosta, v čelado nameščen sistem ne vpliva na počutje v njej, upravljanje pa je enostavno. Vrhunski stereo zvok je izvrsten, komunikacija čista in prijazna. Potovalna hitrost ali hrup iz okolja ne vplivata na jasnost komunikacije.

N-Com zagotavlja več nivojev povezave, brezžična komunikacija voznik-sopotnik pa je seveda le ena izmed možnosti. Vedno bolj zanimiva je tudi naveza sistema N-Com z navigacijo GPS, poslušanje glasbe v čeladi in različni nivoji uporabe mobilnega telefona.

Varnost na prvem mestu: Nolanove čelade so razvite za uporabo s sistemom N-Com. Tudi z vgrajenim in aktiviranim sistemom N-Com so varnostno preizkušene in homologirane skladno z zahtevami predpisa ECE/ONU 22-05.

Ponudbo sistemov za komuniciranje, ki ustrezajo čeladi G9.2, najdete na povezavi tukaj [KLIK]. Za dodatne informacije o sistemih N-Com pa kliknite tukaj [KLIK].

Lastnosti
Tip čeladePREKLOPNE ČELADE
Zunanja školjka:strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL
A test:ECE 22/05
Teža: cca.:1780 g (velikost M)
Velikosti:XS, S, M, L, XL, XXL
Grafike:ne
Mehanizem predbradnega dela:vpetje v eni točki
Prezračevanje:nastavljivo - prezračevalne šobe pred brado, na vrhu čelade difuzor za zajem svežega in odvajanje ogretega zraka
Oblazinjenje:Air Top Comfort, snemljivo in pralno, Sanitized - antiseptično in antibakteriološko obdelano
Protivetrna zaslonka pod brado:pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:mikromatska zaponka Microlock
Pinlock® proti megljenju vizirja:pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
Vizir:prozoren, odporen na praske z UV zaščito pred škodljivimi žarki. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
VPS senčilo:vgrajeno za vizirjem, odporno na praske, obdelano proti megljenju
Servis, garancija:5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Pinlock vložek s silikonsko obrobo je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja in preverje..
29,99 €
text_tax 24,58 €

 Hladilna tekočina, ki je priporočljiva za vse tipe hladilnih sistemov, tudi aluminijastih. Pre..
12,10 €
text_tax 9,92 €

Pinlock® vložek s silikonsko obrobo je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja in preverj..
32,00 €
text_tax 26,23 €

Dunlopova najnovejša pnevmatika GT, zdaj na voljo tudi za vaš maksi skuter.Inovativen dezen p..
0,00 €
text_tax 0,00 €

Nepremočljiv komplet: jakna in hlače z odsevnimi materiali. Šivi so termalno obdelani tako, da ne pr..
69,90 €
text_tax 57,30 €

MOTORISTIČNA ČELADA N70-2 X GRANDES ALPES N-COM8 ČELAD V ENI!Poljubna uporaba kombi..
379,99 € 289,00 €
text_tax 236,89 €

48L KOVČEK temno sivPlošča je vključena.Dimenzije: 46x61x31    ..
274,90 €
text_tax 225,33 €