HONDA GL1800 Gold Wing Tour DCT + Airbag ( NOVO 2018 )

HONDA GL1800 Gold Wing Tour (MY23)

HONDA GL1800 Gold Wing Tour (MY23)
Proizvajalec: Honda
Šifra izdelka: GL1800 GL1800 Gold Wing Tour (MY23)
Razpoložljivost: Pošlji povpraševanje
35.490,00 €

 

Povsem prenovljena Honda Gold Wing je kompaktnejša in kar 34kg lažja. Nova oblika je precej bolj atletska in sama po sebi nakazuje več dinamike. Posodobljen legendarni 6-valjni bokser agregat je dobil več moči po zaslugi 4 ventilske tehnike in vrhunsko elektroniko s sistemom Throttle By Wire (TbW), ki omogoča 4 načine vožnje Riding Modes, sistem proti zdrsu pogonskega kolesa Honda Selectable Torque Control in pomoč pri speljevanju v klanec Hill Start Assist. Ima nov aluminijast okvir in patentirano dvojno vilico (wishbone). Vzmetenje je elektronsko nastavljivo. Električni vizir je brezstopenjsko nastavljiv tako po višini kot po naklonu. Za udobje voznika skrbijo brez-kontaktni ključ Smart Key, Apple CarPlay, Blootooth in navigacija s 7 palčnim zaslonom.

Honda Gold Wing je že od leta 1975 sinonim za ultimativno potovanje. Združuje udobje, prestiž in kakovost brez primere. Novi 2018 GL1800 Gold Wing ohranja vse to in ostaja prestižni potovali motocikel za dolge poti v dvoje. Obenem je postal precej lažji in okretnejši, pravi motocikel za vozniške užitke. Tako bo zaradi svoje vrhunske dinamike ustrezal tudi mlajšim voznikom. Tudi bogata serijska oprema ne pušča nobenega dvoma. Po natančni izdelavi in uporabljenih materialih se takoj opazi, da gre za Hondinega paradnega konja.

Kljub manjšim zunanjim meram so inženirji posvetili ogromno pozornost udobju, usmerjanju toplote in zračnih tokov. Manjši zračni upor pripomore tudi k manjši porabi goriva. Prednji vizir se po višini in naklonu brezstopenjsko nastavlja s stikalom na levi strani krmila. Ponuja odlično zaščito voznika in sovoznika, ki zdaj sedita bolj naprej kot pri prejšnjem modelu. Kot dodatno opremo si lahko omislite še večji vizir in nastavljive deflektorje za roke in trup ter fiksne deflektorje za noge in stopala. 
Sedeža sta ločena, da se voznik lahko nemoteno posveča vožnji, sopotnik pa naslonjen nazaj uživa. Udoben voznikov sedež omogoča več gibanja ob bolj dinamični vožnji in lažje doseganje tal z nogami. 
Trije kovčki sprejmejo skupaj 110l prtljage. Centralni kovček sprejme 2 integralni čeladi. Poenostavljeno je tudi upravljanje s prtljažniki. Z gumbom na pametnem ključu se odpirajo vsi 3 kovčki in desni predal. Hidravlični blažilniki poskrbijo za mehko odpiranje. Kot dodatno opremo si lahko omislite še prtljažnik centralnega kovčka in posebej izdelane notranje torbe. S pametnim ključem lahko sprožite utripanje vseh smerokazov, da svojega Gold Wing lažje locirate.

Vsa svetila so izvedena v LED tehnologiji. Spodnji del žarometov uporablja polirane optične leče, ki dajejo svetlobi poseben pečat. Smerniki so integrirani v vzvratna ogledala in so samodejno izklopljivi. Tempomat je izboljšan v vseh pogledih po zaslugi TbW. Stikalo se nahaja na desni strani krmila. Izbrana hitrost se jasno prikazuje na zaslonu.

Armaturna plošča je nadvse luksuzna s poudarkom na globini in kontrastnosti. 7 palčni barvni TFT zaslon urejeno podaja vse potrebne informacije. Jakost prikaza informacij se samodejno nastavlja, lahko pa si jo sami izberete. Tlak v pnevmatikah se vam izpisuje s številko. Signal navigacije je po zaslugi 'girokompasa' neprekinjen celo v tunelih. Nekatere funkcije navigacije lahko upravljate med samo vožnjo. Novi emblem Gold Wing je našel svoje mesto na sredini armaturne plošče in tudi na pametnem ključu. Njegov tridimenzionalni dvobarvni dizajn ponazarja moč in ponos. Kontakt in zaklepanje krmila lahko upravljate s pametnim ključem. Vključuje ključ v sili.

Gold Wing je zdaj kompatibilen z Apple CarPlay, da ga voznik lahko poveže s svojim iPhone. Serijsko ima Bluetooth in USB kabel za polnjenje naprav. Visokozmogljivi audio sistem je še boljši. Tudi sopotnik ima na svoji desni stikalo za upravljanje ozvočenja. 

Nov okvir  tesneje objema lažji agregat, ki je vpet 40mm bolj naprej. Okvir in zadnja nihajka sta 2kg lažja. Voznik in sovoznik sedita 36mm bolj naprej po zaslugi inovativnega prednjega vzmetenja (wishbone) in njenega naklona. Takšno vzmetenje v primerjavi z navadnimi teleskopskimi vilicami zniža trenje in naredi vožnjo za 30% mehkejšo. Obenem je za zavijanje potrebno 40% manj energije, kar motociklu omogoča zavidljivo okretnost. Občutek na krmilu je povsem naraven. Delovanje vzmetenja se prilagaja glede na izbrani način vožnje Riding Mode. Prav tako prednapetost zadnje vzmeti, kjer si lahko dodatno izberete obtežitev: voznik, voznik s prtljago, voznik in sopotnik, ter polna obremenitev. 
Nastavlja se s stikalom, nastavitev pa je prikazana na zaslonu.

Izpopolnjen in lažji zavorni sistem ABS v sodelovanju s povezanimi zavorami Dual Combined Brake System (D-CBS) optimalno porazdeli zavorni učinek med obe kolesi. 
Karakteristike zaviranja se prilagajajo izbranemu načinu vožnje Riding Mode.

Bistvo Gold Wing je njegov 6-valjni bokser agregat, ki ponuja ogromno navora že pri najnižjih vrtljajih. Tipičen občutek podajanja moči hitro zasvoji. 
Največja moč je zrasla na 93kW (126KM) pri samo 5.500/min, navor pa znaša mogočnih 170Nm pri 4.500/min. Bistvo tega motocikla je bil vedno navor in odločni pospeški.
Precej dodelan agregat je dobil po 4 ventile na valj, postal je kompaktnejši, 6,2kg lažji in 33,5mm krajši. Optimiranih je veliko delov agregata : hodi batov in vrtina, kompresija znaša 10,5:1, spremenjene so izgorevalne komore, glave ventilov, sistem ventilov, hladilniki, … Olajšali so tudi izpuh, ki daje globok in močen glas, brez nepotrebnega hrupa. Čeprav je rezervoar goriva manjši, pa je na račun manjše porabe (20-22%) doseg z enim točenjem ostal nespremenjen.

Dodani sistem Throttle By Wire (TbW) je s seboj prinesel možnost izbire 4 načinov vožnje Riding Modes, ki spremenijo karakter agregata in podajanja moči. Spremenijo pa se tudi nastavitve sistemov za nadzor zdrsa gnanega kolesa Honda Selectable Torque Control (HSTC), blaženja vzmetenja in ABS zavor Dual Combined Brake System (D-CBS).

TOUR mode – za udobje in moč. 
SPORT mode – za močne pospeške in čvrsto vzmetenje. 
ECON mode – za lahkotno križarjenje in maksimalno ekonomijo. 
RAIN mode – za mokre in spolzke pogoje vožnje. 
V vseh 4 načinih je dovoljuje sistem HSTC stalen nadzor nad oprijemom zadnjega gnanega kolesa.

Nov izboljšan in ojačan menjalnik s 6 prestavami zniža vrtljaje agregata pri vožnji. Uporaba ročice sklopke je lažja za 20%. Nov sistem zdrsljive sklopke omogoča lepše in varnejše prestavljanje navzdol. Sistem vzvratne prestave ostaja nespremenjen. Po novem ISG (Integrated Starter Generator) združuje tako generator kot zaganjač v eno komponento in prihrani 2,4kg.

Za lažje speljevanje v klanec ima Gold Wing serijsko vgrajen sistem Hill Start Assist (HSA), ki zadrži motocikel za 3 sekunde tudi pri spuščeni zavorni ročici.

Opcijsko se lahko odločite za revolucionarni 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama in možnostjo ročnega prestavljanja Dual Clutch Transmission (DCT). Ta je nadvse primeren za novi Gold Wing. Gre za 3. generacijo, ki prvič ponuja 7 prestav. Te so prilagojene za dolga potovanja, saj so prestavljanja nadvse mehka in hitra. Hrup pri prestavljanju je zmanjšan. Verzija DCT vključuje zračno blazino za voznika (airbag). 

 

Tehnična specifikacija
Največja moč:93 kW (126 KM) / 5.500/min
Največji navor:170 Nm / 4.500/min
Zagon:električni
Vbrizg goriva:elektronski
Dimenzije (d x š x v):2.575 × 905 × 1.430 mm
Medosje:1.695 mm
Prostornina:1.833 cm3
Višina sedeža:745 mm
Posoda za gorivo:21,1 l
Pnevmatika spredaj:130/70R18
Pnevmatika zadaj:200/55R16
Segment motocikla:TOURING
Tehnični podatki
Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 6-valjni, 24-ventilski, bokser
Masa:383 kg (pripravljen za vožnjo)
Zavore:2K/K, DUAL CBS, ABS
Izpusti CO2:131 g/km

AKCIJSKA PONUDBA FINANCIRANJA !!KASKO NI POTREBEN !!! 1/2 - polovice  &..
10.699,00 €
text_tax 8.769,67 €

Stranske torbe z možnostjo nastavitve prostornineStranske torbe z spodnjim delom zaščiten..
98,00 €
text_tax 80,33 €

MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N21 CLASSICBrezčasna »vintage« JET odprta čelada. Za pravo doživetje m..
152,00 € 134,99 €
text_tax 110,65 €