HONDA RED DOT ZMAGOVALEC

HONDA RED DOT ZMAGOVALEC

Objavil Vomberger 05/04/2023 0 Komentar

Honda je na podelitvi nagrad Red Dot Design Awards 2023 osvojila dve priznanji, in sicer za povsem novi Civic e:HEV in Civic Type R. Honda je slavila še dve nagradi Red Dot Design Awards, in sicer za motocikla CB750 Hornet in XL750 Transalp.

"Letos Honda praznuje 75. obletnico delovanja, zato je prejem več nagrad Red Dot Design Awards v kategoriji oblikovanja izdelkov že četrto leto zapored, in sicer za vse naše izdelke za avtomobile in motocikle, fantastičen in je dokaz za naše razvojne procese. Verjamemo v edinstven pristop k oblikovanju in uporabnosti, ki je osredotočen na človeka, in razveseljivo je, da se ta osredotočenost odraža v stalnem priznanju za Hondo na natečaju Red Dot Design Awards," je dejal Toshinobu Minami, glavni operativni direktor oblikovalskega centra, Honda R&D Co. Ltd. "Ta priznanja so dokaz, da so naše ekipe za oblikovanje in raziskave ter razvoj odgovorne za naše izdelke in da so uporabniki - naše stranke - v središču njihovega dela. Honda bo še naprej ustvarjala dizajne, ki bodo v njene prihodnje izdelke vnesli "navdušenje", pri tem pa bo nadaljevala s tem pristopom, osredotočenim na človeka. "

Hondina oblikovalska ekipa v Rimu je CB750 Hornet oblikovala kot nov, sodoben izraz tehnične lepote z ostrimi linijami in agresivnimi koti. Glavna značilnost modela Hornet je rezervoar za gorivo, ki se zgleduje po obliki sršenovega krila in ponazarja mišičavost in atletskost, ki sta značilni za motocikle v slogu Streetfighter.

Poleg tega je XL750 Transalp prejel najvišje priznanje žirije Red Dot. XL750 Transalp, ki po skoraj desetletju v Hondino ponudbo motociklov vrača ime Transalp, prinaša udoben križanec za vse potrebe novi generaciji voznikov. Zgrajen je na podlagi povsem novega 755-kubičnega vzporednega dvovaljnega motorja kot model Hornet in se zvesto navezuje na kultni originalni model XL600V Transalp iz leta 1986, vendar je zaradi oblikovanega okrova in zaslona, ki skupaj zmanjšujeta odboj in izboljšujeta zaščito pred vremenskimi vplivi, videti povsem sodobno. Eleganten, preprost in čist, ikonična drža z dolgimi nogami pa ostaja, kar kaže na pustolovski namen, po katerem je kolo znano.

 

Z letošnjimi dosežki je Honda od leta 2020 prejela 13 nagrad Red Dot Design Awards, vključno z nagrado "Best of the Best" za model Honda e v letu 2020. Tako ta kot CBR1000RR-R Fireblade SP sta bila nato uvrščena v muzej oblikovanja Red Dot v Essnu v Nemčiji, ki je eden izmed najbolj sijajnih muzejev na svetu