HONDA GL1800 Gold Wing Tour ( NOVO 2018 )

HONDA GL1800BD Gold Wing Bagger DCT

HONDA GL1800BD Gold Wing Bagger DCT
Proizvajalec: Honda
Šifra izdelka: GL1800 Gold Wing DCT
Razpoložljivost: Pošlji povpraševanje
31.490,00 €

 

Honda je še dodatno izboljšala svojega paradnega konja Gold Wing, ki je zdaj kompatibilen z Apple CarPlay™ za iPhone in Android Auto™ za ostale pametne telefone. 

Gold Wing DCT z revolucionarnim 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom 3. generacije z dvema sklopkama in možnostjo ročnega prestavljanja Dual Clutch Transmission (DCT). Hondin unikatni samodejni menjalnik DCT je nadvse primeren za novi Gold Wing. Odpravlja možnost napačnega menjanja prestav, neželenega ugašanja agregata in sploh pri mestnih vožnjah vozniku olajša delo. Prestave so prilagojene za dolga potovanja. Prestavljanje je nadvse mehko in hitro ter skrbi za konstanten prenos moči. Hrup pri prestavljanju je zmanjšan.

Na voljo sta 2 načina prestavljanja :
– ročni MT vam povsem prepusti prestavljanje z gumbi na levem krmilu
– samodejni D prepoznava različne okoliščine vožnje in se jim prilagaja, da je vožnja prijetnejša.
V samodejnem načinu omogoča DCT tudi ročno poseganje z gumbi na levem krmilu. Ob primernem času se sistem sam vrne v samodejni način.

DCT ima vgrajeno funkcijo pešca ( Walking Mode ) s premikanjem 1.8km/h naprej in 1.2km/h nazaj, ki se preprosto upravlja s +/- stikali na levem krmilu.
Sistem Idle Stop pri verziji DCT po treh sekundah mirovanja ugasne agregat in ga ponovno zažene ob dodajanju plina. S tem dodatno zmanjšuje porabo goriva in onesnaževanje. Idling Stop se po želji lahko izključi.

4 načini vožnje Riding Modes določajo tudi delovanje menjalnika DCT :
– TOUR za mehko prestavljanje v območju od nižjih do višjih vrtljajev
– SPORT za bolj direktno vklapljanje prestav v območju od srednjih do višjih vrtljajev
– ECON za mehko prestavljanje v območju od nižjih do srednjih vrtljajev
– RAIN za mehko in počasnejše prestavljanje v območju od nižjih do višjih vrtljajev

Po veliki prenovi v sezoni 2018 je Honda Gold Wing v bagger stilu kompaktnejša in lažja. Oblika je atletska in nakazuje več dinamike. Posodobljen legendarni 6-valjni bokser agregat je dobil več moči po zaslugi 4 ventilske tehnike in vrhunsko elektroniko s sistemom Throttle By Wire (TbW), ki omogoča 4 načine vožnje Riding Modes in pomoč pri speljevanju v klanec Hill Start Assist. Ima nov aluminijast okvir in patentirano dvojno vilico (wishbone). Prednapetost zadnjega amortizerja je ročno nastavljiva. Električni vizir je brezstopenjsko nastavljiv. Za udobje voznika skrbijo pametni brez-kontaktni ključ Smart Key, Apple CarPlay™ in Android Auto™, Blootooth, dve USB vtičnici type-C in navigacija s 7 palčnim zaslonom.

Honda Gold Wing je že od leta 1975 sinonim za ultimativno potovanje. Združuje udobje, prestiž in kakovost brez primere. Bogata serijska oprema ne pušča nobenega dvoma. Po natančni izdelavi in uporabljenih materialih se takoj opazi, da gre za Hondinega paradnega konja. Inženirji so posvetili ogromno pozornost udobju, usmerjanju toplote in zračnih tokov. Manjši zračni upor pripomore tudi k manjši porabi goriva. Pri Baggerju se vizir po višini brezstopenjsko nastavlja s stikalom na levi strani krmila.

Vsa svetila so izvedena v LED tehnologiji. Spodnji del žarometov uporablja 5 poliranih optičnih leč, ki dajejo svetlobi poseben pečat. Smerniki so integrirani v vzvratna ogledala in so samodejno izklopljivi. Tempomat je izboljšan v vseh pogledih po zaslugi TbW. Stikalo se nahaja na desni strani krmila. Izbrana hitrost se jasno prikazuje na zaslonu. Armaturna plošča je nadvse luksuzna s poudarkom na globini in kontrastnosti. 7 palčni barvni TFT zaslon urejeno podaja vse potrebne informacije. Jakost prikaza informacij se samodejno nastavlja, lahko pa si jo sami izberete. Signal navigacije je po zaslugi ‘girokompasa’ neprekinjen celo v tunelih. Nekatere funkcije navigacije lahko upravljate med samo vožnjo. Tridimenzionalni dvobarvni emblem Gold Wing je našel svoje mesto na sredini armaturne plošče in na pametnem ključu. Kontakt in ključavnico krmila lahko upravljate s pametnim ključem, ki za vsak slučaj vključuje ključ v sili. Z gumbom na pametnem ključu se odpirata stranska kovčka. Hidravlični blažilniki poskrbijo za mehko odpiranje. S pametnim ključem lahko sprožite utripanje vseh smerokazov, da svoj motocikel lažje locirate.

Inovativno prednje vzmetenja (wishbone) v primerjavi z navadnimi teleskopskimi vilicami zniža trenje in naredi vožnjo za 30% mehkejšo. Obenem je za zavijanje potrebno 40% manj energije, kar motociklu omogoča zavidljivo okretnost. Občutek na krmilu je povsem naraven. Izpopolnjen in lažji zavorni sistem ABS v sodelovanju s povezanimi zavorami Dual Combined Brake System (D-CBS) optimalno porazdeli zavorni učinek med obe kolesi.

Bistvo Gold Wing je njegov 6-valjni bokser agregat z Euro5 specifikacijo, ki ponuja ogromno navora že pri najnižjih vrtljajih. Tipičen občutek podajanja moči hitro zasvoji. Največja moč je 93kW (126KM) pri samo 5.500/min, navor pa znaša mogočnih 170Nm pri 4.500/min. Izpuh daje globok in močen glas, brez nepotrebnega hrupa. ISG (Integrated Starter Generator) združuje alternator in zaganjač v eno komponento in prihrani 2,4kg. Rezultat je povsem tih zagon agregata. Za lažje speljevanje v klanec ima Gold Wing serijsko vgrajen sistem Hill Start Assist (HSA), ki zadrži motocikel za 3 sekunde tudi pri spuščeni zavorni ročici.

Originalna dodatna oprema po naročilu :
– meglenke
– zadnji prtljažnik
– višji vizir
– naslon za sopotnico
– centralni kovček v barvi
– nastavljivi deflektorji za roke in trup
– fiksni deflektorji za noge in stopala
– notranje torbe za kovčke
-…

Opombe : Nekatere slike lahko prikazujejo plačljivo originalno dodatno opremo. Možnost napak pri vnosu podatkov. Za točne informacije se obrnite na našega prodajalca.

Tehnična specifikacija
Največja moč:93 kW (126 KM) / 5.500/min
Največji navor:170 Nm / 4.500/min
Zagon:električni
Vbrizg goriva:elektronski
Dimenzije (d x š x v):2.475 × 925 × 1.340 mm
Medosje:1.695 mm
Prostornina:1.833 cm3
Višina sedeža:745 mm
Posoda za gorivo:21,1 l
Pnevmatika spredaj:130/70R18
Pnevmatika zadaj:200/55R16
Segment motocikla:TOURING
Tehnični podatki
Motor:tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 6-valjni, 24-ventilski, bokser
Masa:367 kg (pripravljen za vožnjo)
Zavore:2K/K, elektronsko vodene in kombinirane, ABS
Izpusti CO2:127 g/km
Redna cena: 4.290,00 EUR (MY23) Legenda se vrača na naš trg v treh barvah.Po n..
4.290,00 €
text_tax 3.516,39 €

Izpopolnjena različica pnevmatike Mitas SPORT FORCE+ s še večjo zmogljivostjo. Njena zasnova omogoča..
0,00 €
text_tax 0,00 €

Nosilec zadnjega kovčka za MONOLOCK® ali MONOKEY® kovčke, ki se kombinirajo s ploščami M5, M7, M8A a..
119,00 €
text_tax 97,54 €

Tehnološke inovacije zagotavljajo oprijem v blatu, stabilnost pri visokih hitrostih, okretnost vodlj..
0,00 €
text_tax 0,00 €

Že sam izgled snežne freze Honda HSM 1390 iZ nam pove, da je izdelana za profesionalno uporabo. Hibr..
9.990,00 €
text_tax 8.188,52 €

MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N80-8 SPECIAL N-COMNOVO 2022 - ŽE KMALU PRI VAŠEM NAJLJUBŠEM PRODAJALC..
219,99 €
text_tax 180,32 €

 DEŽNI KOMPLET ACERBIS Sestavljen iz jakne in hlač. Material Poliester in PVC.  ..
59,90 €
text_tax 49,10 €