O piškotkih

Piškotki

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki se shranijo na vašo napravo, ko obiščete spletno stran. Piškotki, ki so v uporabi na naši spletni strani niso škodljivi in ne beležijo osebnih podatkov obiskovalcev, gesel ali drugih varnostno spornih podatkov. Da bi bila vaša uporaba naše spletne strani bolj prijetna in funkcionalna, uporabljamo "piškotke". Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez piškotkov ne bi bile mogoče.

Katere piškotke uporabljamo?

 

Ime piškotkaNamenČas piškotkaIzdajatelj
PHPSESSIDpodatki o trenutno seji uporabnika. Potreben za delovanje straniob zaprtju brskalnikaVomberger
languagevsebuje izbrani jezik uporabnika30 dniVomberger
currencyvsebuje izbrano valuto uporabnika30 dniVomberger
_gastatistika ogledov spletne strani2 letiGoogle Analytics

 

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko kadarkoli odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo. Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate.

 

Kaj so piškotki (cookies)

 

Spletno mesto Vomberger.si v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek". Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, npr. ime obiskovane spletne strani, ki jih opravi v spletnem mestu Vomberger.si. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.
Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletnega mesta v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

 

Onemogočanje piškotkov

 

Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, a spletna stran optimalno deluje le, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.