Splošni pogoji uporabe

Splošni pogoji uporabe

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Moto Vomberger d.o.o., ki blago in storitve v Spletni trgovini Moto Vomberger  prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Moto Vomberger d.o.o. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov. Moto Vombergerd.o.o. in pravne ter fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost pa medsebojne obveznosti urejajo s posebno pogodbo v pisni obliki.

Moto Vomberger d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja brez vnaprejšnjega obveščanja. Splošni pogoji poslovanja veljajo, kot so definirani ob uporabi spletne trgovine.

 

NAKUPOVANJE – SKLEPANJE POGODBE NA DALJAVO

REGISTRACIJA

Za nakup v Spletni trgovini Moto Vomberger je potrebno opraviti registracijo uporabniškega računa. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika Spletne trgovine Moto Vomberger (v nadaljevanju kupec) slednjemu omogoča:

- naročanje izdelkov – kupovanje,
- pregledovanje dosedanjih nakupov – rubrika zgodovina naročil,
- popravljanje in preklic oddanih naročil – rubrika zgodovina naročil.

Kupec jamči, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam, in sicer v rubriki " Uporabniški račun – moji naslovi".

 

NAKUP

V Spletni trgovini Moto Vomberger so kupcu na voljo izdelki iz kataloga izdelkov Moto Vomberger, ki so razvrščeni v blagovne skupine. Za enostavnejše iskanje izdelkov je kupcu na voljo iskalnik, ki izdelke išče po besedah in/ali po ceni. S potrditvijo v petih korakih kupec odda naročilo. Med nakupovanjem lahko kupec popravlja naročilo z dodajanjem in odstranjevanjem artiklov v košarici. S potrditvijo nakupa se naročilo zaključi in se šteje kot končni nakup. Kupec in prodajalec sočasno prejmeta obvestilo o oddaji naročila. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu. V rubriki 'zgodovina in podrobnosti o mojih naročilih' ima kupec možnost oddano naročilo popraviti ali razveljaviti, vendar le dokler ima naročilo status »obdelava naročila« oziroma blago ni odpremljeno. Odstop kupca od naročila brez posebnega razloga se obravnava v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (za fizične osebe) oz. v skladu z Obligacijskim zakonikom (za pravne osebe).

 

PLAČILO

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila naročenega blaga:

- Po povzetju: kupnina se poravna ob prevzemu poštne pošiljke.

- Z bančnim nakazilom: kupnina se plača po predračunu z nakazilom preko banke.   Predračun/ponudba, ki jo kupec prejme na e-naslov, je osnova za nakazilo. Znesek, ki je naveden na predračunu/ponudbi, je potrebno nakazati na transakcijski račun podjetja Moto Vomberger d.o.o.: BANKA KOPER SI56 1010 0005 4959 613.

 

DOSTAVA

Kupljene izdelke lahko kupec prevzame na sedežu podjetja: Moto Vomberger d.o.o., BRITOF 180, 4000 KRANJ, ali pa jih pošljemo na želeni naslov po pošti, če jih kupec plača po predračunu oziroma po povzetju. Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije.

Izdelki na zalogi se praviloma odpremijo v roku enega delovnega dne po prejemu potrditve nakupa. V primeru, da naročenega blaga prodajalec nima na zalogi, bo kupca o predvidenem dobavnem roku obvestil posebej. V primeru, da artikla ni mogoče zagotoviti, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo tudi zavrne. Dodatne informacije v zvezi s potekom odpreme lahko kupec kadarkoli dobi pri prodajalcu.

 

STROŠKI DOSTAVE BLAGA

Za naročila se stroški dostave zaračunajo po ceniku Pošte Slovenije. Strošek je vnaprej znan pri potrditvi nakupa.

Če se kupec odloči za dostavo s pošto po povzetju, bo naročeno blago plačal po poštni nakaznici. Provizijo poštne nakaznice krije kupec, in sicer 1,07 €, ne glede na vrednost pošiljke. 

 

PREKLIC NAROČILA IN VRAČILO BLAGA

Pravice do odstopa od pogodbe (preklic naročila, reklamacije, vrnjeno blago) lahko kupec uveljavlja skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov.

V primeru, da želi kupec preklicati naročilo, mora to prodajalcu sporočiti v štirinajstih dneh pisno na naslov Moto Vomberger d.o.o., Britof 180, 4000 Kranj ali po e-pošti na prodaja@vomberger.com. S tem kupec prekliče nakup v spletni trgovini in tako odstopi od pogodbe. Štirinajstdnevni rok za preklic naročila začne teči naslednji dan po danem naročilu.

Če je kupec blago že prejel, ga lahko vrne v 15 dneh. Petnajstdnevni rok za vračilo blaga začne teči naslednji dan po prejemu blaga.

Za vračanje izdelkov veljajo naslednja pravila:

1. Izdelek, ki ga kupec vrača, mora biti neuporabljen, nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo in v nespremenjeni količini, razen če kupec ni bil kriv za poškodbe ali zmanjšanje količine blaga.

2. Izdelkov, ki so že bili nošeni oziroma čelade, ki je že bila uporabljena na motorju, kupec ne more vrniti.

3. Kupec mora izdelku priložiti fotokopijo računa, iz katerega je mogoče razbrati izdelek, ki ga vrača.

4. Kupec lahko izdelek vrne na sedež podjetja Moto Vomberger d.o.o. osebno ali po pošti (poštnino vračila plača kupec) na naslov: Moto Vomberger d.o.o., Britof 180, 4000 Kranj.

5. Stroške pošiljanja krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino prodajalec ne sprejema.

6. Kupnina se kupcu vrne po opravljenem postopku preko poštne nakaznice ali z nakazilom na osebni račun.

 

GARANCIJA

Proizvajalec v skladu z zakonom kupcu zagotavlja jamstvo za morebitne napake na materialih ali v izdelavi. Pri uveljavljanju garancijskega zahtevka veljajo pogoji  navedeni na priloženem garancijskem listu. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri svojem prodajalcu z garancijskim listom in računom prodajalca. Vsak reklamacijski zahtevek bo prodajalec obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko kupec sporoči: na e-naslov prodaja@vomberger.com ali tel. št. 04/234 26 00.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Vračilo blaga z reklamacijskim zahtevkom se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu. Če želi kupec pošiljko vrniti na stroške prodajalca, to stori tako, da se o tem predhodno dogovori s prodajalcem: tel. 04/234 26 00 ali prodaja@omberger.com. V skladu z dogovorom bo prodajalec na kupčev naslov poslal poštarja, ki bo prevzel pošiljko. Drugačen način vračila na stroške prodajalca ni možen.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI

Podjetje Moto Vomberger d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, razen tiste, ki so določeni v nadaljevanju:

- za izvedbo in dostavo naročila;
- pomoč kupcem v smislu tehničnih podpore in informacij;
- za izpolnjevanje obveznosti, določenih v zakonu, ali če je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov;
- za občasno pošiljanje elektronskih sporočil o posodobitvah, novih izdelkih, uslugah podjetja;
- za statistično obdelavo. Zbrani podatki za izdelavo študij in statističnih raziskav bodo uporabljeni v anonimni obliki.

 

PRIVOLITEV ZA ZBIRANJE IN OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v Spletni trgovini Moto Vomberger se uporabnik:

- strinja s splošnimi določili Spletne trgovine Moto Vomberger,

- dovoljuje podjetju Moto Vomberger d.o.o., da vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje njegove osebne podatke v svojih zbirkah osebnih podatkov in druge podatke o uporabniku Spletne trgovine Moto Vomberger, na način in v namene, opisane v poglavju o Politiki zasebnosti in varnosti,

- izjavlja, da je seznanjen, da lahko kadarkoli zahteva, da podjetje Moto Vomberger d.o.o., preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja in preneha pošiljati informacijska gradiva.